Llocs d'interés

PALAU DEL MARQUÉS DE SANT JOSEP (SEGLE XVIII)

El Palau va ser totalment restaurat l'any 2000 després de moltes negociacions l´Ajuntament  va poder comprar el Palau a l'ONCE que era l'ultima propietaria de l'edifici. El seu valor arquitectònic i patrimonial es incalculable.

 

ESGLÈSIA PARROQUIAL DE LA INMACUL·LADA CONCEPCIÓ (1724-48)

Estil neoclàssic-jessuític. Destaquen els frescos dels quatre evangelistes, l'oli de la Santíssima Trinitat (atribuït a Vicente Lòpez), la pica gòtico-renaixentista de pedra calcària, etc.

 

ERMITA DE LA MARE DE DEU DELS DOLORS

Del segle XVIII, amb les reformes posteriors com les pintures a al valla sobre les escenes del calvari amb un estil romàntic, la lluminositat de les quals és molt inusual. També el seu retaule major.

 

MICENA

Torralba, lloses i alacraes, i Micena, el que no té pa no berena.
Torralba i Micena foren poblaments dependents del castell de Carbonera que posteriorment s'annexionaren al terme d'Otos.
El lloc de Micena fou despoblat en el període 1450-1527, després del trasllat forçós dels pocs sarraïns que el poblaven. Fou ordenat pels Bellvís, aleshores barons de Bèlgida-Otos. De la parròquia de Bèlgida depenien les esglésies de Beniatjar, Otos, Carrícola i els termes de Torralba i Micena; el rector tenia dret als fruits primicials d'aquests poblats, encara que la renda de les antigues mesquites de Carrícola i d'Otos serien per construir les respectives esglésies, segons un decret de primers d'agost de 1541.
Fins fa mig segle servien de residència temporal per a la població que treballava els bancals de la zona, ja que amb els mitjans de transport de l'època no podien recórrer diàriament els cinc i sis quilòmetres que els separen del poble, respectivament. A més elaboraven allí el vi i batien els cereals. Actualment estan totalment despoblats i en ruïnes, sobretot "Torralba la de dalt", ja que l'anomenada "Torralba la de baix" fou derruïda per a la construcció de la presa de Bellús.

 

FONT DE BAIX

 

PARATJE DEL CAMI DEL POU

 

SERRA DEL BENICADELL

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30